tirsdag 10. september 2013

Ei tidsinnstilt bombe på kjøkkenet!

Jeg visste ikke at jeg hadde ei tidsinnstilt bombe på kjøkkenet mitt! Det fant jeg ut på søndag, da den plutselig detonerte.

Jeg kom inn på kjøkkenet med Aila i armene mine. Mannen min stod ved komfyren, og var på tur til å sette brødene inn i en varm ovn. Uten forvarsel eksploderte glasset i ovnen! Det føltes som om glasset hoppet ut av døra og spredte seg i tusen biter ut over gulvet. Jeg hoppet forskrekket tilbake! Mannen min bannet høyt.

 
 
Hva om lille Aila hadde krabbet rundt på gulvet fremfor ovnen da dette skjedde? Det var bare tilfeldigheter som gjorde at jeg holdt henne i armene mine og at hun ikke var på gulvet og lekte. Er dette mulig, tenkte jeg forskrekket. Kan glasset på ovnen bare knuses i tusen biter helt uten forvarsel? Jeg ante ikke at noe slik kunne skje. Forskrekkelsen min ble ikke mindre da jeg la ut en melding på facebook om hendelsen og fikk flere kommentarer fra andre som hadde opplevd nesten det samme. Er det virkelig meningen at man skal godta at slikt "bare kan skje"?

Det som knustes var sikkerhetsglasset i herdet glass, altså det ytterste glasset i ovnen. Dette glasset var varmt fordi ovnen hadde blitt varmet opp til å gjøre klar til steking av brød. Varmt glass som dusj over vår 9 måneder gamle baby? Det er jeg IKKE villig til å akseptere som farer hun kan bli utsatt for!

Dagen etter hendelsen forsøkte jeg å kontakte IKEA, hvor ovnen er kjøpt. Det skulle vise seg å være lettere sagt enn gjort. Jeg startet å forfatte en e-post, men fant ingen e-mail adresse til IKEA. De vil rett og slett ikke at man skal kunne kontakte dem via e-post. Merkelig! Jeg forsøkte også å ringe service-nummeret til bedriften, men der satt jeg i over 20 minutter og hørte på dårlig ventemusikk til jeg bare ga opp og la på. Det var ikke før tirsdag at jeg fant et annet nummer man kunne ringe. Mannen min tok da kontakt med Ikea, som har lovet oss at en lokal reparatør skal ta kontakt. Jeg venter spent!

I mellomtiden fant jeg på å kontakte lokalavisa angående denne saken. Her ser du resultatene av det:
http://www.finnmarkdagblad.no/nyheter/article6856443.ece

 
 
Saken havnet også på nettavisen:

http://www.nettavisen.no/nyheter/article3676298.ece

4 kommentarer:

 1. Jeg har hørt flere historier om glass i dusjkabinett som har eksplodert. Det blir visst et slags vakuum når man stenger kabinettet. Jeg håper de ordner komfyren og at du får erstatning.

  Cecilie

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff, ja det er virkelig skummelt å tenke på at slik kan skje i dusjen også. Satser på at det ordner seg med Ikea og at de ordner opp :)

   Slett
 2. Hjelp! Ikke akkurat noe man går rundt og bekymrer seg for, nei... Så bra at lillejenta unngikk glasskårene! Bra du tar det videre...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja ikke sant.. man går liksom ikke rundt og passer seg for glasset i komfyren som kan eksplodere! Heldigvis gikk det bra, men skremmende å lese alle tilbakemeldingene jeg har fått fra andre som har opplevd det samme.

   Slett

NÅH? Få høre hva du mener!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...