Min historie

Der satt jeg i sofaen en sen kveld for nesten to år siden: snart 40 år, feit og barnløs. Det føltes som om alle togene hadde gått og jeg satt alene igjen på en øde stasjon i ingenmannsland. Hva nå? Jeg som hadde lyktes på alle andre områder i livet mitt bortsett fra to, jeg følte meg totalt mislykket. Jeg hadde forsøkt iherdig alt av slankekurer og opplegg for å gå ned i vekt uten at det hadde gitt varige resultat. I tillegg hadde jeg forsøkt å bli gravid i like mange år uten nevneverdige resultat. Polycystisk ovariesyndrom kalte legene det. En hormonsykdom som rammer mange kvinner og som resulterer i overvekt, vanskelig for å gå ned i vekt og ufrivillig barnløshet. Navnet skjemmer ingen, sies det. Vel, det hjalp meg ikke så mye heller. Jeg hadde for kort tid siden fått beskjed fra sykehuset om at jeg var for gammel og for tykk til å få hjelp til prøverørsbehanding (ivf-behandling). Det var virkelig et spark i magen!

Når alt annet er forsøkt så står man igjen med det mest opplagte tilbake: man forsøker noe ekstremt. Den kvelden i sofaen visste jeg hva jeg måtte gjøre. Tanken hadde vært der i mange år, men det var først nå jeg innså at alt annet var forsøkt og at dette var siste utvei for meg. Jeg bestemte meg raskt for at jeg skulle slankeopereres, og det skulle skje NÅ. Neste morgen snakket jeg med mannen min, og allerede kort tid etterpå refinansierte vi huslånet. Jeg valgte å ta gastric bypass operasjon og valgte Aleris privatsykehus i Oslo til å utføre jobben. Når man går så drastisk til verks som å legge seg under kniven, da er det lurt å velge de beste til å utføre jobben, tenkte jeg.

3. oktober 2011 var operasjonsdatoen. Mannen min var med til Oslo som god støtte. Jeg hadde valgt slankeoperasjon i visshet om at vi da ikke ville ha råd til privat prøverørsbehandling i tillegg. Det føltes en periode som om jeg hadde valgt å bli slank fremfor å få egne barn. Samtidig hadde jeg lest at gastric bypass-opererte hadde større sjanse for å bli gravid, så jeg øynet et håp om at det også skulle gjelde meg. Legene gir advarsler om at man bør vente ett til to år etter operasjonen før man forsøker å bli gravid. 6 måneder etter min slankeoperasjon sto jeg der med en positiv graviditetstest i hånda, da var jeg allerede nesten 2 måneder på vei.

Den 26 november, 10 dager på overtid fødte jeg en velskapt datter på 4 kilo. Noen få uker senere var jeg normalvektig for første gang siden ungdomstiden. Jeg hadde på like over ett år gått ned 50 kilo og i tillegg født en velskapt baby. Nå er lille Aila blitt 4 måneder gammel, jeg stortrives som mamma, og jeg kan trygt si at hele livet mitt har blitt totalt snudd opp-ned! Jeg har så lyst til å gå tilbake og trøste den fortvilte 39 år gamle Beate som innerst inne trodde alt håp var ute, og si til henne: Du vil ikke tro det, men om under to år vil alt ha ordnet seg!


5 kommentarer:

 1. Fin blogg .... så flott at du legger ut din historie slik, det vil nok være til hjelp for flere.(Selv om dette ikke direkte har relevans for meg, er det alltid greit å være orientert om slike saker) - Gratulerer som mamma, og dette ser jo ut til å ha vært svært vellykket. Du har jo omtrent halvert din vekt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Randi for koselig tilbakemelding :) Ja, livet smiler til meg etter slankeoperasjonen.

   Slett
 2. ååå! For en historie. Rart med det at vekt og hormoner gjør så mye med kroppen, og at om man går ned i vekt, blir alt "normalt" igjen. Kjempe imponerende at du klarte å bli gravid på egenhånd! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Noen ganger føles det litt uvirkelig å tenke på alt som har skjedd den siste tiden. Det er helt utrolig hvor mye en slankeoperasjon kan snu om på livet, selv om det så absolutt ikke er en enkel vei å gå. Ja, det vet du jo selv en del om :)

   Slett
 3. Godt å høre at du har oppnådd ditt ønske. Jeg har også PCOS og sliter med det samme som du. Er på alder 27 men sliter så mye med PCOS som er en av årsakene mine til denne operasjonen jeg ønsker å ta den 02.09

  SvarSlett

NÅH? Få høre hva du mener!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...