søndag 15. desember 2013

Levende, vandrende reklame

Beate, du er på forsiden av VG.no!!
 
Jepp, det stemmer. Jeg er "forsidepiken" og driver reklame for Aleris, et privatsykehus som tar betaling fra tykke, lidende mennesker for å utføre slankeoperasjoner.

Her reklamerer jeg for slankeoperasjon på forsiden av VG.no

I forbindelse med bli-ny dagen min som jeg vant på Aleris sine facebook-sider, ble jeg spurt om det var greit at en journalist fulgte med på dagen min, og at det ble skrevet en artikkel om meg. Det sa jeg ja til. Denne artikkelen kan du lese her: "Beate stråler i ny kropp". Det var jo en morsom dag, og jeg synes artikkelen var flott.

Det er også morsomt å bli stoppet på gata av mennesker jeg ikke kjenner, og som kommenterer hvor fin jeg ble og hvor flott kjole jeg hadde på. Jeg har utelukkende fått positive kommentarer i forbindelse med annonsen i Vg.no.

Allikevel har jeg lyst til å presisere et par ting. Først og fremst: Jeg har ikke fått noe som helst slags betaling for å stille opp i reklame for Aleris. Jeg vant selve bli-ny dagen, og fikk dekket reise, opphold og selve "shaininga". Klærne kjøpte jeg selv. Jeg hadde aldri stilt opp i en slik reklame hvis jeg ikke var 100% sikker på at jeg sto inne for det som ble reklamert for. Jeg synes oppriktig at Aleris har gjort en flott jobb og gitt meg muligheten til å oppleve ting jeg aldri turte drømme om engang.

På den annen side har jeg ikke lyst til å gi inntrykk av at "det er bare å betale for en slankeoperasjon, så vips er du supertynn og lykkelig og kan gå i kroppsnære kjoler med den største selvfølge". De fleste skjønner jo at det ikke er slik. Men jeg har vært den tykke dama, som hadde forsøkt "alt" men som på samme tid håpet på et under slik at også jeg kunne oppleve å bli tynn.

Jeg hadde betalt hvilken pris som helst for å få muligheten til å oppleve å være tynn, til og med solgt sjela mi. Slik hadde jeg det, og slik vet jeg at mange andre overvektige har det. Derfor tenker jeg også at en slik reklame på forsiden av Vg.no er rettet mot en sårbar gruppe. Å rette reklame mot sårbare grupper skal man være svært varsom med.

Er slankeoperasjon en god løsning? For meg var det så absolutt den beste løsningen. Er det den beste løsningen for alle overvektige? Det tror jeg faktisk ikke. Jeg har møtt mange slankeopererte, og ikke alle var like fornøyde.

Jeg oppfordrer alle som tenker og vurderer en slik operasjon å undersøke NØYE om dette er løsningen for deg. Livet er aldri så enkelt som det fremstilles i reklamen, selvfølgelig vet vi det. Jeg vil bare minne på det en gang til.

5 kommentarer:

 1. Flott dame! Så også artikkelen. Morro!
  Gratulerer med flott resultat og blinydag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Har forresten sett bildene av deg på bloggen din. Du har hatt et fantastisk resultat du også! Klem

   Slett
  2. Takk :-) Det er morro når det går nedover :-)

   Slett
 2. God jul, Beate! Det har vært lite tid i blogglandia og derfor er det lenge siden jeg stakk innom deg. Nå er jeg i farta igjen, og jeg gleder meg over det. Jeg har tenkt til å starte bloggen prosjekt ny mamma, og i den forbindelse så fant jeg bli ny dagen din på Aleris sine hjemmesider. SÅ flink du har vært. Nå skal du få være mitt forbilde. BMIen min har havnet på overvektig og det er ikke bra... SÅ flott du var på bli ny dagen, men mest er jeg imponert over veien du har gått! Gratulerer og god, god romjul. Nann Karin

  SvarSlett
  Svar
  1. God jul til deg også :) Ja, det har vært lite tid til blogging her også, så skjønner hva du mener. Prosjekt ny mamma høres jo spennende ut, tror jeg må innom deg og lese mer om det. Klem

   Slett

NÅH? Få høre hva du mener!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...