lørdag 7. desember 2013

Bli-ny dag i Oslo

Etter å ha delt min historie om gastric bypass operasjonen på Aleris sine facebook-sider, ble jeg trukket ut som vinner av en bli-ny dag i Oslo. Jeg gledet meg, men hadde det også så travelt i tiden før selve bli-ny dagen at jeg ikke rakk å bygge meg opp noen store forventninger til hva som skulle skje. Det var først på flyet ned til Oslo kvelden før at hodet mitt begynte å spinne: Hva skal egentlig skje på denne bli-ny dagen? Kommer det til å bli bra? Jeg har jo sett i diverse ukeblader at ikke alle make-over blir like vellykka. Uansett resultat hadde jeg bestemt meg for å bare kose meg og nyte noen dager egenpleie og husmorferie.

Ansiktet mitt har gjennomgått en stor forandring de siste to årene. Før-bildet er tatt dagen før operasjonen, etter-bildet er tatt på bli-ny dagen.

Jeg troppet opp på Aleris klokken 9 fredags morgen 29.november, spent på hva dagen ville bringe. Aller først fikk jeg en sjekk med blodprøver og kontrolltime. De var svært fornøyde med resultatet mitt: 46 kilo vekttap siden operasjonen, 52 kg vekttap totalt. Livvidde på 84 cm kontra tidligere livvidde på 130 cm. Jeg har med andre ord krympa en halv meter rundt magen! Jeg følte meg straks litt bedre, tenkte at den ekstra løshuden rundt magen jeg har nå er ingenting i forhold til hva jeg drasset på i mange år!

Blodtrykket var nok litt ekstra høyt på kontrollen (pga nervøsitet), men heldigvis var livvidden krympa betraktelig!

En hyggelig journalist fulgte meg hele dagen, hun knipset bilder og stilte spørsmål. Ganske uvant i begynnelsen (sjekk de kunstige smilene) men etter hvert ble jeg så vant til å bli knipset bilder av at jeg ikke merket at hun gjorde det. Det er forresten hun som har tatt alle bildene i dette blogginnlegget, hun heter Vedis Kristine Borstad.

Jeg fikk også møtt stylisten, ei flott jente som heter Cecilie Jevanord. Hun forvandlet straks mine viltvoksende buske-øyenbryn til å bli lekre buer som rammet inn øynene mine. Deretter la hun en naturlig sminke på meg. Jeg klaget til henne over mine tunge øyelokk, linjer i ansiktet og henge-haka mi, mens hun kommenterte den glatte huden min, den rynkefrie panna mi, og den vakre fargen på øynene mine. Det fikk meg til å tenke..... kanskje jeg er litt vel selvkritisk? Kanskje det er bedre å lete etter de positive tingene med seg selv i stedet for å henge seg opp i det som ikke er perfekt?

Cecilie fokuserer på det vakre, mens jeg henger meg opp i de slappe kinnene mine

Cecilie mente også at jeg kunne bruke sterke farger. Jeg var helt enig med henne, og trodde hun siktet til klær, helt til hun dro frem en knallrød lebestift! Det var vel den største forandringen. Jeg bruker aldri noe som helst farge på leppene, rett og slett fordi jeg har en skikkelig sur-munn og ingen overleppe. Men det ble faktisk ikke så verst med lebestift, det satt farge på ansiktet mitt.

Det er gøy med sminke!

Etter en lunsjpause bar det videre til frisørsalongen Syndikatet og frisør Sindre Helgesen. Jeg ga ham frie tøyler, forventa nesten en sprø frisyre med lilla og blått. Heldigvis kunne mannen faget sitt veldig godt. En flott brunfarge med varme rødtoner i, iblandet litt lysere striper, og en klipp som faller lett og ikke krever noe stell. Perfekt til meg! Skulle gjerne hatt ham tilgjengelig hver gang jeg hadde behov for frisør!

En sårt tiltrengt time hos frisøren

Mens jeg kosa meg hos frisøren var stylist Cecilie og fant en kjole med tilbehør som hun mente ville passe bra til meg. Jeg hadde fortalt henne at en av mine utfordringer var å finne en kjole som satt bra til kroppen min. Jeg har prøvd MANGE kjoler det siste året uten å finne en eneste som var skikkelig fin til meg. Cecilie traff derimot blink på første forsøk:

Jeg fungerer som utstillingsdokke hos frisøren

Fornøyd med resultatet!

Bli-ny dagen ble en veldig koselig dag, og jeg var fornøyd med resultatet. Cecilie lovet meg også at hun skulle lage forslag til garderobe og beskrivelse av hvilke type klær jeg ville kle. Det gleder jeg meg veldig til å få! Jeg så hvor godt hun traff med kjolen, og hun plukket også ut ei bukse som satt perfekt til meg. Dette er hjelp som vil være gull verdt! For det har vært en del bomkjøp av klær de siste to årene. Det tar tid å venne seg til å kle en helt ny kropp.

9 kommentarer:

 1. Gratulerer med flott bli-ny-dag..
  Vakker dame !!

  Fin helg frå Anne-Mari

  SvarSlett
 2. Tusen takk dere :) Veldig fint å bli styla og føle seg litt ekstra fin.

  SvarSlett
 3. Herlighet så flott dame!!!
  Jeg tok gastric sleeve for 8 mnd og kan notere snaart (800 gram igjen) 30 kg på minuskontoen. Har enda endel kg igjen men jeg er på vei!!!
  Lykke til videre Beate Lill!!
  ...og god jul!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Og godt jobba til deg! Lykke til videre med vektnedgang.

   Slett
 4. Æ gikk på høgskolen i Hammerfest da du va lærer dær. I kveld kom æ over artikkelen om bli-ny dagen din på vg sine nettsider, og æ kom umiddelbart til å tenke på ei forelesning du hadde for oss om ka som va våres "Tyven" (fjellet). Gratulerer med et helt fantastisk resultat, og takk for den gode jobben du jor som foreleser for oss :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vida Kristine :) Tusen takk for kjempekoselig tilbakemelding. Ja, jeg husker deg og kullet ditt veldig godt, dere var jo det første kullet jeg hadde forelesninger for. Morsomt at du husket "Tyven" :D Håper det går bra med deg. Klem

   Slett
 5. Kjempeflotte bilder! Og så heldig du var som vant dette! Litt veiledning til hvordan vi skal kle oss er det nok flere av oss som kunne trengt. :) Om man klarer å gå ned det man vil i vekt, så kommer vi fortsatt i alle slags fasonger, så det som kler den ene kan bli feil for den andre.

  SvarSlett

NÅH? Få høre hva du mener!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...