fredag 17. januar 2014

Vi selger drømmehuset

Onsdag overtok vi det nye huset vårt.... det GAMLE nye huset vårt. Vi har nemlig kjøpt et hus som er over 30 år gammelt. Etter å ha bodd i et flunke nytt hus de siste årene, blir det en omveltning å gå fra nytt til gammelt.

"Dere har jo et så fantastisk flott hus! Hvorfor i all verden skal dere selge det vakre huset?" Det har flere sagt til oss. Er vi ikke helt riktig vel bevarte? Hvem i all verden går fra nytt og flott til gammelt og brukt?

Huset vårt var selveste DRØMMEHUSET da vi kjøpte det for 5 år siden. Nytt, rent, lyst og ubebodd. Fiks ferdig til å flytte inn, ingen renovering eller annet styr for oss to voksne med til sammen 20 tommeltotter. Huset var perfekt! Jeg husker mannen min og jeg brukte å stå utenfor huset og se på den fantastiske stjernehimmelen på kveldstid den første tiden vi bodde her. Drømme om livet vi skulle dele her.

Det vakre huset vårt i Granittveien

Helt uventet ble jeg gravid, og vi gikk fra å være en familie på 4 til å bli en familie på 5. I tillegg drømmer vi om et barn til. Drømmehuset vårt var plutselig ikke stort nok. Et større hus med tilsvarende standard og alder ville ha kostet oss minst 4,5 millioner, kanskje mer. Det var litt mer penger enn vi hadde!

Dermed har vi byttet ut et hvitt designkjøkken med et blått kjøkken fra 90-tallet. To flislagte bad blir byttet ut med et fint bad og et bad som er oppussingsprosjekt. Ei lys stue med varmekabler i gulvet og store flotte vindu blir byttet ut med ei stue som sårt trenger et malingsstrøk eller tre, og bytte av et vindu eller flere.

Det store flotte kjøkkenet vårt
Badet vårt nede

Badet vårt oppe
Deler av den store, lyse stua vår

Angrer jeg? Nei, så absolutt ikke! Vi bytter ut noe men får noe annet igjen: 5 soverom og plass nok til alle i familien og alles behov. Stor hage hvor lille Aila kan leke og stupe kråke på plenen, klatre i trær og kose seg i dukkestua. Bare det at Aila kan få sitt eget rom snart er verdt alle pengene!

Jeg kommer nok til å savne drømmehuset mitt, men gleder meg til å skape et nytt hjem i Stjerneveien. Nå er det tid for en ny familie som kan skape sitt drømmehjem i Granittveien 4.

 

4 kommentarer:

 1. Forskjellige livsfaser, forskjellige behov.. Alt til sin tid. Håper dere får det knall i det nye huset og når dere er ferdig med å pusse opp, kanskje det nye huset faktisk er drømmehuset!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Ja vi har vært på leting etter et nytt hus i 1,5 år, så vi håper jo vi har truffet blink med det nye huset.

   Slett
 2. Alltid litt trist å flytte fra steder man har gode minner fra, men høres jo ut som en fornuftig løsning :-) Hvis dere skal pusse opp en del selv har dere jo muligheten til å skape et nytt drømmehus der dere flytter! Lykke til :-)

  SvarSlett
 3. Et flott hus, lykke til med det nye huset :) ønsker dere fin ny uke

  SvarSlett

NÅH? Få høre hva du mener!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...