onsdag 1. januar 2014

Den tykke følelsen

"Æ føle mæ tjukk!" klaget jeg til mannen min her om dagen. Etter ei hel uke med å stappe i meg feit julemat til alle måltidene supplert med et daglig godteri-inntak som ville ha gjort Willy Wonka imponert, så følte jeg meg temmelig oppblåst og tykk. Jeg observerte en ganske god kul på magen da jeg passerte det store speilet i gangen.

"Vi har betalt over hundre tusen for at du ikke skal være tjukk mer, så nei Beate, du e IKKE tjukk!" var svaret jeg fikk kontant fra min kjære.

Han har jo helt rett. Jeg har gått opp 1 kilo i vekt i jula, det betyr ikke at jeg er tykk. Jeg veier fortsatt rundt 60 kilo. Men følelse og virkelighet spiller ikke alltid på samme lag. Jeg kan fortsatt føle meg tykk noen ganger. Kan hende er det slik andre normalvektige har det? At de føler seg litt oppblåst og lubben etter ei uke med mye god mat. En helt naturlig følelse som hjelper til slik at man tar tak og ikke ender opp som ei sprekkferdig pølseskinn på over 100 kilo.

Nyttårsaften tilbragte jeg i sofaen, så på bilder fra de siste årene. Nå når jeg ikke er tykk mer, først nå klarer jeg å se på bildene av tykke Beate uten å brekke meg eller få angstanfall. Tenkte jeg skulle dele noen av disse bildene med dere. Alle bildene er tatt av min stedatter, Sigrid.

Fest, og jeg har pynta meg med hold-in for magen, det vises ikke

Mannen min og jeg på tur

Jeg har så lyst til å klatre opp på den store steinen!

Jeg liker å gå turer, men sliter med all overvekten

På tur igjen

Husker at jeg følte meg slankere i denne sorte jakka

Det var til og med tungt å sitte normalt pga alle kiloene. Jeg hadde mye vondt i nakke og skuldre!

Nå skjønner jeg hvorfor kinnene mine er litt slappe. Ansiktet mitt var stort.

Jeg spanderer et smil på fotografen

Som normalvektig kan jeg leke med min datter uten problemer

Magen min er ikke i veien mer

17.mai i år

2 kommentarer:

 1. Jeg skjønner godt hva du mener. Men tenk så rare vi er ;) Jeg har hatt helt panikk nesten for jula som var på tur, masse spising og godteri. Og det har blitt akkurat som jeg forutså. Jeg føler jeg har eset ut, den nyeste jakka mi er virkelig litt for trang nå.. eller er den egentlig det...
  Jeg er jo tykk fra før, men føler meg enda tykkere nå, så den tykkefølelsen kan jeg alt om dessverre. Men men... Jeg trøster meg med at vi blir ikke fet av det mellom jul og nyttår, det er det mellom nyttår og jul som ødelegger oss, og der er jeg bedre :)
  Nå er det et nytt år, fortsette videre på det jeg er begynt på, så går det nok bra. Kanskje tykkefølelsen gir seg til slutt, men har ikke så mye tru på det ;)

  Godt nytt år, Beate!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, du har helt rett, Desirèe; man blir ikke feit av det man spiser mellom jul og nyttår, men mellom nyttår og jul. Det er kanskje også sunt å kjennne litt på tjukk-følelsen, det gir jo motivasjon til å finne frem den litt sunnere maten :)
   Godt nytt år!

   Slett

NÅH? Få høre hva du mener!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...