fredag 25. oktober 2013

Verden utvider seg igjen

Nå har jeg vært ute i jobb i til sammen 8 arbeidsdager. Det var ikke like ille som frykta. Fælt var det å forlate vesle Aila-pia mi hjemme mens jeg dro på jobb, men selve arbeidsdagen går greit. Tiden flyr av sted og plutselig er det tid for å dra hjem igjen etter en litt kortere arbeidsdag.

Jeg er så heldig å jobbe i staten der jeg har krav på inntil 2 timer amme-fri hver dag. Dermed kan jeg dra på jobb klokken 9 og dra hjem igjen i halv 3-tiden. 5,5 timer borte fra Aila er ikke så ille. Hun sover jo en del av tiden, og ellers er hun sammen med sin pappa og storkoser seg. Tiden vi har sammen på ettermiddagene blir desto mer dyrebare.

Dessuten tror jeg det er sunt for meg å bryte litt ut fra mamma-boblen; treffe andre mennesker, bruke hjernen til noe annet enn å telle antall bleieskift og sovetimer, lese meg opp på faglitteratur, løfte blikket og se andre ting enn hjemmets fire vegger. Jeg elsker å være hjemme sammen med min datter, men trenger nok også tid for meg selv og tid til andre oppgaver enn mamma-rollen og husmor-rollen.

Etter en endt arbeidsdag er det ekstra godt å holde rundt vesla mi igjen. Se hennes strålende smil og høre latteren hennes, høre henne si mamma-mamma og strekke armene sine ut mot meg i glede. Jeg brukte å si før at det aller beste med å jobbe var den deilige følelsen når det endelig var helg. Nå er det aller beste med jobben den ubeskrivelige lykkefølelsen av å se mi elskede datter igjen etter endt arbeidsdag.

Verdenen utvider seg igjen, litt etter litt. Først jobb, og nå til uka drar jeg til Tromsø på studiesamling. Da skal jeg ha med mann og barn, men det blir uansett lange studiedager uten amme-fri. Det blir spennende. Om en måned drar jeg til Oslo ALENE! Tror til og med jeg skal ha ei overnatting eller to. Jeg har vunnet en make-over, og har store planer om å boltre meg i hovedstaden med hotellovernatting, shopping og kos. Skikkelig husmorferie! Gleder meg vilt! ..... og gruer meg til å være SÅ vanvittig lenge borte fra Aila.

SE MAMMA! SNE!

6 kommentarer:

 1. Synes du er knalltøff som er i gang med jobb og studier alt! Og unner deg virkelig en liten husmorsferie i Oslo. Viktig med avbrekk i hverdagen, allefall når man møter den lange mørketiden som kommer nå. Kos deg masse ❤

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg gleder meg til Oslo-tur. Det blir godt med et avbrekk i hverdagen. Gleder meg også til studier, og selv om det blir hardt arbeid så er det også veldig givende.

   Slett
 2. Skjønner godt at det er en overgang å begynne å jobbe igjen! Jeg husker jeg syntes det var veldig vanskelig å være borte fra eldstemann da permisjonen var slutt, men samtidig litt godt også. Komme litt tilbake til "seg selv" igjen. Gjøre voksen-ting. Lykke til med de neste ukene! Og så deilig med Oslo-tur da:-) God helg til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er godt å komme litt ut av mamma-boblen :) Selv om lille Aila fortsatt er det viktigste i livet, så er det sikkert sunt at hun ikke blir det eneste i livet :D God helg!

   Slett
 3. Herlig blogg du har!
  Blogger selv om livet etter Gastric bypass. Koselig å lese andres også :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Så flott at du legger igjen en kommentar :) Det er fint å komme i kontakt med andre likesinnede. Nå skal jeg innom bloggen din en tur.

   Slett

NÅH? Få høre hva du mener!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...