søndag 25. august 2013

Kjære Beate 18 år

Kjære Beate 18 år!
Jeg leste brevet du skrev. Tenkte jeg måtte svare deg, for du virket så fortapt, kjære deg. Du er bare 18 år, på tur ut i den store verden og fremtiden. Du virker skremt, stemmer det? Kanskje er det skremmende alle de mulighetene som ligger foran deg, for hvilken vei skal du velge? Du står på startstreken til et voksenliv.

Jeg merket på det du skrev at du hadde lyst til å "bli noe her i verden". Kjære deg, du ER allerede noe! Du trenger ikke å strebe etter suksess og anerkjennelse for å bli noe. Du er allerede verdifull. Ja, jeg vet at du allikevel kommer til å strebe etter de gode karakterene og den gode utdannelsen, og at du i mange år kommer til å måle din verdi i hvor godt du gjør det i jobben. Du har hodet til å bli hva du vil, men problemet er kanskje at du ikke vet hva du vil? Slapp av, kjære deg, veien blir noen ganger til mens man går.

Selv om du ikke tror det, så kommer også tomhetsfølelsen du beskriver så godt, til å forsvinne. Det er synd å se at du jager etter kjærligheten med en slik desperasjon at alt annet bli uviktig. Det resulterte jo i en del bommerter på mannefronten. Flere bommerter kommer du også til å gjøre, du kjærlighetshungrige Beate. Ikke så rart, kanskje, med tanke på at du er villig til å kaste alt over bord bare for å bli elsket. Forsøk heller å lære å elske deg selv og finne tryggheten inni deg. På den måten kan du alltid ha med deg tryggheten og kjærligheten uten å måtte ofre så mye for den.

Vel, det er jo lett for meg å gi deg råd, her jeg sitter og har det kjempegodt. Rådene biter nok ikke på deg uansett, du er ei ganske sta jente får jeg inntrykk av. Som 18 åring har du nettopp kommet hjem fra ett års opphold alene i store USA; verdensvant, tøff i trynet..... og med noen tøffe opplevelser i bagasjen som har gjort at skjoldet rundt hjertet ditt har blitt tykkere. Kjære deg, det er ikke lett å finne kjærligheten hvis du ikke tør åpne deg i frykt for å bli skuffet og såret! Som verdensvant 18 åring har du draget på mange gutter og menn. For øvrig hjelper ikke det så mye, siden du på samme tid er verdensmester i å støte de fra deg.

Beate, vennen min! Det kommer til å gå bra! Livet, fremtiden, kjærligheten, ambisjonene, ting kommer til å ordne seg på måter du ikke kunne ha forestilt deg. Du leter lenge, og kjærligheten finner du omsider. Både kjærligheten til en mann og kjærligheten til deg selv. I tillegg kommer den overraskende tilknytningen til ditt barn, som er en helt annen type kjærlighet. Du som har intimitetsproblemer kommer til å elske å ha et annet lite menneske så tett inn på deg, så avhengig av deg. Du tror meg kanskje ikke?

Beate, livet ditt er i startgropen. Lytt til magefølelsen din når du trår ut i den store verden. Den vil hjelpe deg på rett vei. Tro meg på at ting kommer til å gå bra, det vil ordne seg! ...... og de tingene som ikke går så bra, ja de vil du takle helt fint! Du får ikke et kjedelig liv, det vil være mange oppturer og nedturer og uventede svinger. Vel, du er ikke så glad i kjedelig og forutsigbart, så du får det som du ønsker!

Om 23 år vil du se tilbake på deg selv som 18 åring, og sette pris på alt du fikk. Det ble ikke flere turer verden rundt, det ble heller ikke den jobben du hadde forestilt deg. Men du fant kjærligheten.... og du lever et godt liv!

 

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Takk :) Jeg leser med glede mange av dine blogginnlegg, er ofte innom der selv om jeg ikke alltid legger igjen spor.

      Slett

NÅH? Få høre hva du mener!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...